با اینکه اسباب کشی کاری خسته کننده ای است اما سعی کنید اصولی و دقیق آن را انجام دهید. اما چگونه یک اسباب کشی بی دغدغه و راحت تری داشته باشیم؟ اصول این کار چیست و باید چه نکاتی را رعایت کرد؟ برای پاسخ به تمام این سوالات پیشنهاد می کنیم تا انتهای مجله املاک داران همراه ما باشید. در این مقاله ما قصد داریم شما را با روش ها و ترفندهای اسباب کشی حرفه ای بیشتر آشنا کنیم.
برای مطالعه بیشتر اینجا کلیک کنید.
آمادهشدن برای اسباب کشی یک پروسه طولانی است که دارای سه مرحله بسته بندی، حمل و نقل و باز کردن است و انرژی زیادی را از افراد می گیرد. از همه مهمتر یک کار طاقت فرسا بوده که گاهی اوقات ممکن است باعث آسیب جدی شود. بنابراین این مراحل نیاز به فعالیت های متفاوتی داشته که مکمل هم هستند و اگر بسته بندی را درست انجام ندهید، مطمئنا در حمل و نقل و باز کردن وسایل به مشکل خورده و متحمل ضرر می شوید.

1-برنامه ریزی
قبل از هر چیزی بهتر است که یک برنامه ریزی اصولی انجام دهید. به این صورت که لیستی از تمام وسایل اسباب کشی تهیه کنید. بهتر است که قبل از لیزر کردن وسایل بزرگی و کوچکی فضای خانه جدید را در نظر بگیرید.
2- جمع آوری وسایل در روزهای اول
درست کردن وسایل را برای روزهای آخر نگذارید. چرا که جمع کردن تمام وسایل در روز آخر کار سختی است و بهتر است وقتی که تصمیم جابه جایی می گیرید از همان روز کم کم این کار را انجام دهید.
3- بستهبندی وسایل
در ابتدا لیستی از وسایل ضروری را تهیه کنید. این کار باعث صرفه جویی در وقت می شود و میتوان به راحتی وسایل را بستهبندی کرد. بهتر است که وسایل برقی مثل مایکروویو، سیستم صوتی و دیگر موارد را با کارتن خودشان بستهبندی کنید.

4- نگه داشتن وسایل مورد نیاز
سعی کنید در ابتدا وسایلی که نیاز دارید را درون وسایل اسباب کشی قرار دهید. پس در وهله اول وسایلی دور ریختنی را دور بریزید یا آن ها که قابل فروش هستند را بفروشید. با این کار بار خود را سبک تر خواهید کرد.
5- مراقبت کردن از وسایل آسیب پذیر و شکستنی
وسایلی مانند لیوان، بشقاب، قاب های عکس، مجسمه، وسایل دکوری و شیشه ای وغیره نیاز به مراقبت دارند بنابراین قبل از گذاشتن در کارتون داخل کاغذ، روزنامه یا نایلون های حباب دار قرار دهید.
6- جمع کردن وسایل خواب در آخر کار
پیشنهاد می کنیم در آخر کار رخت خواب را جمع کنید. چرا که کار اسباب کشی به تنهایی طاقت فرسا است چه برسد که بخواهید در هنگام اسباب کشی روی زمین و در کنار وسایل جمع شده بخوابید.
7- شروع کردن از آشپزخانه
از آنجایی که وسایل آشپزخانه خورد و ریز زیادتر دارد و مهم ترین قسمت خانه، آشپزخانه است پس بهتر است که از آنجا شروع کنید تا دچار استرس نشوید.
8- جدا کردن وسایل هم جنس
شما در اسباب کشی بهتر است که وسایل هم جنس را در یک جعبه قرار دهید. با این کار هم در باز کردن و چیدنِ وسایل به مشکل نمی خورید و هم آن ها را زودتر پیدا می کنید. مثلا ظروف شکستنی و چینی را کنار ظروف مسی یا فلزی، در یک جعبه قرار ندهید. چون ممکن است در طول مسیر و حمل و نقل به هم برخورد کرده و بشکنند.
9- جدا نمودن وسایل غیر قابل بسته بندی
برخی از وسایل مانند لوازم آرایشی و بهداشتی، داروهای شیشه ای، مایعات، شوینده ها، بطری های حاوی آبلیمو، گلاب و... ممکن است در طول مسیر درب آن ها باز شود. پس بهتر است که آن ها را جدا از دیگر وسایل بسته بندی کنید و خود آن ها را تا منزل جدید ببرید.
10- دقت در چیدنِ اصولی
یکی از مهمترین عوامل اسباب کشی تمیز، چیدمان اصولی است که باید به آن بسیار دقت کرد. وسایل شکستنی را داخل کارتن های کوچک بچینید و اطراف آن ها را با لباس یا نایلون های حبابدار کاملا بپوشانید. همچنین کف کارتن را به ظروف سنگین اختصاص دهید و وسایل سبک را روی آن ها بچینید.
11- پر کردن فضای خالی کارتن ها
هرگز ظروف شکستنی را در جعبه های بزرگ قرار ندهید چون به دلیل فضای خالی بین آن ها، به هم برخورد کرده و باعث شکستن می شود. این فضای خالی را می توانید با حوله، پتو، لباس، کاغذ و روزنامه و... پر کنید تا وسایل سالم بمانند.
12- انتخاب جعبه سالم
جعبه اولین ابزار اسباب کشی است که در انتخاب آن باید دقت زیادی کنید. کارتن های پاره و فرسوده با کوچک ترین فشار متلاشی می شوند و ممکن است با قرار دادنِ وسایل درون آن ها باز شوند و آسیب ببینند. حتما اطراف و زیر جعبه ها را با چسب محکم ببندید و دور آن ها را با طناب محکم کنید.

13- جدا کردن قطعات چوبی و مبلمان
اگر وسایل چوبی شما نظیر میز، تختواب، میز تلویزیون و مبلمان، قابلیت باز شدن را دارند، حتما قطعات آن ها را باز کنید. این کار سبب میشود وسایل شما آسیب کمتری ببیند و حمل و نقل نیز راحت صورت گیرد.
14- چیدمان سبک و سنگین
در چیدمان وسایل سعی کنید وسایل سنگین را در یک جعبه قرار ندهید چون وزن آن ها بالا می رود و امکان آسیب به وسایل و حتی کارگر وجود دارد. بهترین کار قرار دادن وسایل سبک و سنگین در کنار هم است.
15- خالی کردن محفظه ها
وسایلی که کشو، قفسه و محفظه دارند، قبل از اسباب کشی حتما آن ها را خالی کنید تا در طول مسیر با باز شدن آسیب نبینند. علاوه براین درب کمدها و کشوها را با چسب ببندید تا باز نشوند.
16- سبک کردن کمد لباس ها
بهترین راه برای جابجایی کمدها و آسان تر شدن حمل و نقل آن ها، خالی کردن کمد از کشوهای لباس است. اما لباس ها را درون کشوها خالی نکنید تا هم کمدها سبک تر شوند و هم لباس ها جاگیر نباشند.

17- سنگین نکردن گلدان ها
توجه داشته باشید که قبل از اسباب کشی خاک گیاهان را آب ندهید، تا سنگین نشوند و بتوان آن ها را حمل کرد. آن ها را طوری بستهبندی کنید که آسیبی به شاخ و برگ آن ها وارد نشود.
18- جدا نمودن جعبه شکستنی ها
سعی کنید ظروف شکستنی و قیمتی را جدا از دیگر وسایل، و در کارتن های جدا بگذارید. همچنین روی جعبه ها کلمه "شکستنی" را بنویسید و به کارگران برای حمل و نقل آن ها هشدار دهید تا بیشتر مراقب باشند.
19- عکس گرفتن از وسایل جدا شدنی
برخی از وسایل مانند مبلمان، وسایل برقی، تخت خواب و... که قطعات آن ها قابل جدا شدن است، حتما قبل از باز کردن آن ها، از روش نصب و وصل آن ها عکس بگیرید تا در موقع چیدمان بتوانید به آسانی آن ها را مجددا راه اندازی کنید. همچنین عکس گرفتن از محتویات درون جعبه به شما کمک می کند تا هنگام باز کردن بفهمید که درون هر کارتن چه چیزی وجود دارد.
20- تفکیک کردن پیچ و مهره ها
هنگام باز کردنِ قطعات برخی از وسایل، حتما پیچ و مهره هایی دارند که باید آن ها را در بستههای جداگانه قرار دهید تا گم نشوند. همچنین اسم هر کدام را روی بستهها بنویسید تا هنگام نصب دچار سردرگمی نشوید.
21- تفکیک وسایل اتاق ها
برای تفکیک وسایل اتاق ها بهترین راهکار این است که هر کدام را در جعبه های جداگانه قرار دهید و روی آن ها با ماژیک بنویسید تا هنگام چیدن با هم ترکیب نشوند.
22- بستهبندی مطمئن وسایل قیمتی
وسایلی مانند طلا، سکه یا پول را هرگز درون بار و در کنار دیگر وسایل قرار ندهید چون احتمال سرقت و یا گم شدن آن ها بسیار زیاد است. این وسایل قیمتی را در کیف دستی و با خود جابجا کنید.
23- استفاده از وسایل نرم برای بستهبندی
در هنگام چیدنِ وسایل شکستنی درون جعبه لازم نیست که حتما از نایلون های حبابدار، کاغذ باطله و یا روزنامه استفاده کنید. می توانید برای پر کردن فضای بین آن ها و جلوگیری از حرکت هنگام حمل و نقل، از حوله، پتو و لباس استفاده کنید.
24- قرار دادنِ لباس ها در کیسه زباله
برای راحت کردن کار خود هنگام چیدمان، قبل از اسباب کشی تمام لباس های گیره دار و آویزان را همانطور درون کیسه های بزرگ زباله قرار دهید و درب آن را محکم ببندید.
25- استفاده از چمدان ها
چمدان ها وسایل بسیار خوبی برای جابجایی وسایل هستند. وسایل سنگینی از جمله کتاب را در چمدان ها جای دهید چون با داشتن چرخ ها، حمل آن آسان است.
26- بستهبندی جعبه روزمره
برخی وسایل مانند لباس کار، چای ساز، قند و چای، قهوه، وسایل آرایشی و بهداشتی و... که بیشتر از دیگر وسایل به آن ها نیاز دارید را بستهبندی کنید و جلوی دست بگذارید. اینکار باعث می شود سردرگم نشوید.
27- فریز کردن مواد خوراکی
مواد خوراکی که قابل فریز شدن هستند را از چند هفته قبل فریز کنید تا خراب نشوند. همچنین سعی کنید مواد غذایی را از چند روز قبل خریداری نکنید.
28- کاور کردن وسایل بزرگ
وسایلی مانند یخچال و ماشین لباسشویی که مستعد ضربه و رنگ پریدگی هستند را با نایلون های حبابدار یا سلفون بپوشانید. همچنین مبلمان پارچه ای که جنس حساس و آسیب پذیر دارند را با پارچه کاور کنید و پایه های چوبی آن را با سلفون و یا فوم بپوشانید.
29- کمک گرفتن از افراد حرفه ای در یک اسباب کشی حرفه ای
جابجایی وسایل بزرگ دشوار است و نیاز به مهارت بالایی دارد. برای اینکار از افراد ماهر و حرفه ای کمک بگیرید تا به وسایل آسیب نرسد. همچنین اگر اعضای خانواده جابجایی وسایل هر قسمت از خانه را به عهده بگیرند، کارها سریع تر و جابجایی بهتر انجام می گیرد.
30- تهیه میان وعده
بهتر است از روز قبل میان وعده هایی برای خود و خانواده درست کنید. زیرا روز اسباب کشی تمام وسایل جمع شدهاند و فرصت آشپزی پیدا نمی کنید. همچنین زمانی برای خوردنُ غذا نیست و تهیه خوراکی سبک در این روز سخت، بسیار به شما کمک می کند.
31- فکر کردن به شرایط بچه ها
اسباب کشی مخصوصا برای بچه ها امری بسیار خسته کننده و طاقت فرساست. بهتر است کودکان را به اقوام و دوستان خود بسپارید تا خیال تان از بابت آن ها راحت باشد.
32- برداشتن جعبه ها از جلو چشم
هنگام چیدنِ جعبه هایی را که خالی کردهاید را از داخل محیط بردارید و آن ها را به بیرون انتقال دهید. اینکار باعث می شود احساس رضایت مندی در شما ایجاد شود و از پیشرفت کار خوشحال گردید.
33- جابجایی وسایل بزرگ در ابتدای کار
با قرار دادنِ یخچال و ماشین لباسشویی در جای خود و چیدنِ مبلمان، فضای بیشتری در خانه باز می شود. اینکار سبب می شود با سرعت بیشتری به کار خود ادامه دهید و از سردرگمی نیز خارج شوید.

34- باز نکردن همزمان وسایل
باز کردنِ همزمان وسایل باعث سردرگمی و آشفتگی شما میشود و بی نظمی را به دنبال دارد. جعبه هر مکان را در جای خود قرار دهید و هر کدام از اعضای خانواده را مسئول چیدنِ وسایل شخصی خودش کنید.
35- اولویت بندی
داشتن اولویت در باز کردن وسایل بسیار مهم است. مثلا نصب گاز و یخچال در وهله اول مهمتر از بقیه مکان های خانه است. همانطور که گفتهشد کارتن های هر بخش را در جای خود قرار دهید تا از کار خود بهتر سر دربیاورید.
36- انتخاب یک شرکت خدماتی
امروزه بسیاری از شرکت های خدماتی در زمینه اسباب کشی فعالیت می کنند که با یک جستجو ساده در گوگل، لیست بسیاری از این شرکت ها بالا می آید. با تماس با این شرکت ها و یا ثبت سفارش خود در اپلیکیشن آن ها، می توانید در کمترین زمان از خدمات آن ها بهره ببرید و جابجایی مطمئن و سالمی را تجربه کنید.
نتیجه گیری
اسباب کشی حرفه ای یک کار بسیار زمانبر و طولانیست که نیاز به حوصله دارد. سعی کنید زودتر وسایل غیر ضروری را به تدریج جمع کنید تا موقع حمل و نقل، عجله ای نباشد. استرس نداشته باشید و با آرامش تمام وسایل و مکان ها را چک کنید تا وسیله ای جا نگذارید. همچنین سعی کنید اسباب کشی را در روز و هوای روشن انجام دهید تا در شب مزاحم همسایگان نشوید. بعلاوه تا شب زمان دارید مقداری از وسایل را بچینید و جایی را برای خواب آماده کنید. نگران نباشید، با رعایت نکاتی که در بالا ذکر شد، اسباب کشی خوب و راحتی را تجربه خواهید کرد.
مجموعه املاک داران با عرضه فعالیت های وسیع در زمینه ساخت و ساز و خرید و فروش، بستر مناسبی را در حوزه املاک پدیدار کرده اند. این فعالیت ها شامل پیش فروش آپارتمان در اصفهان، خرید و فروش آپارتمان در اصفهان، خرید و فروش خانه ویلایی در اصفهان، رهن و اجاره آپارتمان در اصفهان، رهن و اجاره خانه ویلایی در اصفهان، ثبت ملک به صورت رایگان، سرمایه گذاری، شراکت در ساخت و ساز، مشاوره حقوقی املاک، معامله پایا پای، تهاتر و غیره می شوند.
- ۰۱/۰۴/۲۱